Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Συνεχίζεται η προσπάθεια για συντονισμό δράσης.

Διασωματειακή Επιτροπή εκπροσώπων Τρικαλινών Φορέων,
Σωματείων και Συλλόγων εργαζομένων και Κοινωνικών Κινημάτων.

                                                    Ανακοίνωση
Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαοπασχολούμενοι, μικροί επαγγελματίες και έμποροι,

Η  επίθεση της κυβέρνησης, της Τρόικας και των δυνάμεων του κεφαλαίου ενάντια στα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και τις καταχτήσεις συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Τα απανωτά χαράτσια και οι φόροι συνοδεύονται από την διάλυση του συστήματος της δημόσιας υγείας και πρόνοιας,
καθώς και της παιδείας. Οι κατασχέσεις σπιτιών και καταστημάτων, είναι επί θύραις.
Οι απολύσεις στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα συνεχίζονται και μεγαλώνουν την τεράστια ουρά των ανέργων. Η μείωση των μισθών και συντάξεων, επικουρικών και εφάπαξ, αποτελεί το καθημερινό μέλημα της Τρόικας και της κυβέρνησης. Τον ξαφνικό θάνατο της ΕΡΤ δέχονται τώρα η ΕΑΣ, η ΕΛΒΟ και η ΛΑΡΚΟ, με μαζικές απολύσεις, παραπέρα συρρίκνωση της δραστηριότητας τους, 
ιδιωτικοποίηση, ακόμα και οριστικό λουκέτο.

Απέναντι στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι και ο λαός, η ενότητα δράσης και ο συντονισμός της είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ύπαρξη ενός ενιαίου μετώπου για την απόκρουση της επίθεσης, την ανατροπή της, την διεκδίκηση και την ικανοποίηση των δίκαιων εργατικών και λαϊκών αιτημάτων.
Η επίθεση της κυβέρνησης και της Τρόικας, βγάζει τους εργαζόμενους στους δρόμους. Η επόμενη εβδομάδα αποτελεί εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων. Αρκετοί κλάδοι, όπως οι εκπαιδευτικοί, οι Γιατροί στα Δημόσια Νοσοκομεία, οι Πανεπιστημιακοί υπάλληλοι, η ΑΔΕΔΥ για τις 18 και 19/9, οι εργαζόμενοι στα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΟΑΕΔ, έχουν εξαγγείλει απεργίες.

Στον αγώνα αυτό είναι απαραίτητη η συμπαράταξη όλων των εργατικών δυνάμεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Καθώς και των αυτοαπασχολούμενων και των μικροεπαγγελματιών και εμπόρων. Για την δημιουργία ενός μεγάλου κοινωνικού και αγωνιστικού μετώπου το οποίο θα ανατρέψει την αντεργατική-αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της και θα επιβάλει την ικανοποίηση των εργατικών και λαϊκών διεκδικήσεων. Για το σκοπό αυτό καλούμε όλους τους φορείς των εργαζομένων που δεν έχουν πάρει αποφάσεις συμμετοχής στις απεργιακές κινητοποιήσεις, να το κάνουν. Τα σωματεία, οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα, η ΓΣΕΕ, πρέπει να πάρουν απόφαση για το συντονισμό των αγώνων και απεργιακές κινητοποιήσεις για την ερχόμενη εβδομάδα, μαζί με τους κλάδους που ήδη έχουν αποφασίσει απεργίες, στην προοπτική της παραπέρα κλιμάκωσής τους με απεργία διαρκείας. Οι αυτοαπασχολούμενοι, οι μικροί επαγγελματίες και έμποροι πρέπει επίσης να συντονιστούν με τους εργαζόμενους και να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις με κλειστά μαγαζιά.

Η διασωματειακή επιτροπή θα ανταποκριθεί σε κάθε αγωνιστικό κάλεσμα, και θα πρωτοστατήσει στο συντονισμό των αγώνων και στην διοργάνωση απεργιακών συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων σε συνεννόηση με τους φορείς και τους ίδιους τους εργαζόμενους. Για το σκοπό αυτό, προτείνουμε να πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση και συλλαλητήριο, την Τετάρτη  18/9, στις 10 το πρωί, μπροστά στο ΕΚΤ.
Στο μέτωπο της προσπάθειας της διασωματειακής επιτροπής για λήψη αποφάσεων συμμετοχής στο συντονισμό δράσης από  ΔΣ σωματείων και φορέων, υπήρξε πρόοδος και ανταπόκριση, μιας και ανταποκρίθηκαν θετικά, με απόφαση του ΔΣ για συμμετοχή τους στο συντονισμό, διάφορα σωματεία, όπως το σωματείο των εργαζομένων στο Δήμο Τρικάλων και το σωματείο Ε65. Η προσπάθεια για λήψη απόφασης συμμετοχής ΔΣ, και συνελεύσεων, συνεχίζεται.

Ενιαίο αγωνιστικό μέτωπο και αποφασιστικός αγώνας για την απόκρουση και την ανατροπή της αντεργατικής-αντιλαϊκής επίθεσης, και την άμεση ικανοποίηση των εργατικών και λαϊκών διεκδικήσεων!

Τρίτη, 10/9/2013
Διασωματειακή επιτροπή εκπροσώπων Τρικαλινών Φορέων, Σωματείων και Συλλόγων εργαζομένων και Κοινωνικών Κινημάτων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου