Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας που οργανώνει το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Ν. Τρικάλων, ενάντια στο άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές. Όλοι 3-11-13, στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στις 11.00

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Συνάδελφε, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε καλεί να συμμετάσχεις στην απεργία την Κυριακή 3 Νοέμβρη στις 11.00, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.

Δήλωσε την αντίθεσή σου στα σχέδια της κυβέρνησης για την κατάργηση της Κυριακής αργίας!

1   Η κατάργηση της Κυριακής αργίας θα μας οδηγήσει στην απόλυτη εξαθλίωση, με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία μας, στην οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική μας ζωή, στο δικαίωμα μας για ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση.

2  Δεν θα αυξηθεί το εισόδημα μας, εκατοντάδες οι απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, όσοι έχουν δουλέψει ατέλειωτες υπερωρίες, ρεπό.

3  Δεν θα δημιουργήσει θέσεις εργασίες, χιλιάδες οι άνεργοι στον κλάδο μας, χιλιάδες επίσης οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, ωρομίσθιοι. Η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είχε ως αποτέλεσμα την μετατροπή του εργαζόμενου σε ‘’απασχολήσιμο’’, δηλ. την ‘’απελευθέρωση’’ της εργασιακής σχέσης.

4   Δεν θα τονώσει την ‘’αγοραστική δύναμη’’ και δεν θα εξυπηρετήσει τους ‘‘καταναλωτές’’ που είμαστε εμείς οι υποαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι που έχουμε υποστεί την φοροληστεία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του εισοδήματος μας.

5.  Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι η εφαρμογή της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 67 ωρών.

6.    Δηλώνουμε την αντίθεση μας και για τον Νόμο που επιτρέπει την λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο.

Για όλα τα παραπάνω η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. είναι υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου για όλα τα καταστήματα, θέλουμε τις Κυριακές για εμάς και τις οικογένειες μας.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 3-11-13 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ-ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 6
ΝΟΕΜΒΡΗ.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ


                                                                                                           



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου