Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Η Διασωματειακή Επιτροπή στο πλευρό των εκπαιδευτικών

πηγή, trikkipress.gr

Όλοι στο συλλαλητήριο της Πέμπτης στα Τρίκαλα  για δημόσια δωρεάν εκπαίδευση
Μετά τις προσαγωγές μαθητών στα Τρίκαλα με την υποψία ότι θα προχωρήσουν σε κατάληψη του σχολείου τους,μετά τις διώξεις μαθητών στη Λαμία και μελών του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ στη Σάμο,μετά τις απολύσεις – διαθεσιμότητες χιλιάδων εκπαιδευτικών των ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ, μετά την αποστέρηση του μέλλοντος από χιλιάδες, αντίστοιχα λαϊκές οικογένειες, τα παιδιά των οποίων έβλεπαν ένα μέλλον μέσα από την τεχνική εκπαίδευση,μετά την επιβολή του νόμου για το «νέο λύκειο», χωρίς
προηγούμενο διάλογο, μετά τα σχολεία χωρίς πετρέλαιο με τους μαθητές να ξεπαγιάζουν από το κρύο, μετά τα υποσιτισμένα παιδιά στα σχολεία,μετά την εξαθλίωση του εκπαιδευτικού μισθολογικά και ηθικά,η κυβέρνηση επιχειρεί να αποτελειώσει το δημόσιο σχολείο με όχημα την αξιολόγηση.
Με νέες ρυθμίσεις καταργούν και υποβαθμίζουν μαθήματα (Τεχνολογίας, Μουσικής, Καλλιτεχνικών) περικόπτουν ώρες (Πληροφορική, Γλώσσα, Βιολογία, Ιστορία, Γυμναστική, Οικιακή Οικονομία….)
Προωθούν την εκπαίδευση για λίγους, μέσα από πολλαπλούς ταξικούς – εξεταστικούς φραγμούς.
Ως εδώ!
Η Διασωματειακή Επιτροπή εκπροσώπων Τρικαλινών φορέων, εργαζομένων, ανέργων και κοινωνικών κινημάτων στέκεται στο πλευρό των εκπαιδευτικών και ζητά το αυτονόητο: δημόσια δωρεάν παιδεία για όλους.
Καλούμε όλους τους Τρικαλινούς να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Τρικάλων, την Πέμπτη, 31 Οκτωβρίου 2013 στις 6:30 το απόγευμα στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.
                                               Διασωματειακή  Επιτροπή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου