Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση για την απελευθέρωση των Χρυσαυγιτών.


Κάτω η κυβέρνηση της φτώχειας, της πείνας, της εξαθλίωσης, του εκφασισμού του κράτους και της κοινωνίας!
Κάτω η κυβέρνηση που εξέθρεψε και υπέθαλψε τους φασίστες και τώρα τους αφήνει ελεύθερους!
Δεν πέρασαν παρά μόνο λίγα 24ωρα για να αποκαλυφθεί η μικροπολιτική σκοπιμότητα της αντιμετώπισης από τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, της «εγκληματικής οργάνωσης» Χ.Α.
 Η απελευθέρωση του «επιχειρησιακού αρχηγού της εγκληματικής οργάνωσης» και άλλων ηγετικών στελεχών της αποδεικνύει ότι η συγκυβέρνηση και το ίδιο το κράτος, ούτε θέλουν, ούτε μπορούν να την εξαρθρώσουν και να τιμωρήσουν τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς των εκατοντάδων εγκληματικών ενεργειών της οργάνωσης, με αποκορύφωμα την εν ψυχρώ δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα, στο Κερατσίνι.
Το θέαμα που στήθηκε τις προηγούμενες μέρες για να κατευνάσει την οργή του δημοκρατικού λαού από την αποτρόπαια δολοφονία, μετατρέπεται σε μπούμερανγκ για τη συγκυβέρνηση, η οποία αφήνει ανεκπλήρωτο το λαϊκό, περί δικαίου, αίσθημα.
Η κυβέρνηση και το κράτος προσπάθησαν να αξιοποιήσουν και να οικειοποιηθούν την αντιφασιστική διάθεση και πάλη του λαού, η οποία εκφράστηκε με μαζικό τρόπο μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τους ναζιστές της Χ.Α.
Ο κ. Σαμαράς δήλωσε
από την Ουάσιγκτον, ότι :«Συντρίβουμε τον εξτρεμισμό, έχουμε σαν κυβέρνηση την πολιτική βούληση, πάντα με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους, η ηγεσία της Χρυσής Αυγής έχει οδηγηθεί στην φυλακή»!
Και συνέχισε στη βάση του δόγματος των δύο άκρων: «… η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει και το άλλο άκρο που μιλάει για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ…»!!!
Ο κ. Σαμαράς ταύτισε την εγκληματική οργάνωση της Χ.Α με την πολιτική θέση κομμάτων και οργανώσεων, για έξοδο από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ!
Στο πρώτο σκέλος της δήλωσής του ο Σαμαράς διαψεύστηκε παταγωδώς! Στο δεύτερο, η ίδια η Αριστερά και το κίνημα πρέπει να τον διαψεύσουν!
Η κυβέρνηση και το ίδιο το κράτος στόχευαν με την σύλληψη της ηγεσίας της Χ.Α:

-στη στήριξη της συγκυβέρνησης, στην υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής, στην εξασφάλιση της κοινοβουλευτικής πρωτιάς της ΝΔ με την αποκόμιση πολιτικών και εκλογικών κερδών από τους ψηφοφόρους της ΧΑ και όχι μόνο, προς την οποία είχε σοβαρές διαρροές.

-στην «δημοκρατική αναβάπτισή της» με τη δήθεν πάταξη των ναζιστών.

-στην αλλαγή της πολιτικής ατζέντας και τον παροπλισμό του εργατικού και λαϊκού κινήματος, την παύση των αγώνων, εν’ όψει της υπογραφής ενός νέου μνημονίου και της λήψης νέων αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων (μειώσεις συντάξεων και εφάπαξ, παραπέρα απελευθέρωση των μαζικών απολύσεων κ.ά.).

-στην αντιδραστικοποίηση της νομοθεσίας και της κατασταλτικής δράσης και κρατικής παρέμβασης στο πλαίσιο της πολιτικής που συμπυκνώνεται στο δίπτυχο «νόμος και τάξη».
-
στον εξαγνισμό της φασιστικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου ενόψει της ανάληψης της Προεδρίας της ΕΕ από την Ελλάδα.
Για την απελευθέρωση των ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης, φαίνεται ότι πρυτάνευσαν το ιδιοτελές συμφέρον των καπιταλιστών, της κυβέρνησής και του κράτους τους, για το από κοινού, με τους ναζιστές, τσάκισμα του εργατικού κινήματος.
Η δικαιοσύνη απέδειξε για μία ακόμα φορά ότι είναι μονόφθαλμη: σε πολλές περιπτώσεις σύλληψης αγωνιστών του κινήματος και αντίθετων με την κυρίαρχη ιδεολογία, πρόκρινε την πολύμηνη προφυλάκιση των κατηγορουμένων. Τώρα, άφησε ελεύθερους τους αρχηγούς μιας εγκληματικής οργάνωσης, αυτούς που κατηγορούνται για την παράβαση ολόκληρου του ποινικού κώδικα!
Οι ναζιστές, οι οποίοι λούφαξαν κυριολεκτικά τις προηγούμενες μέρες και μόνο μια εκατοντάδα από αυτούς συμπαραστάθηκε στους αρχηγούς τους, και δεν τολμούσαν να ανοίξουν ούτε τα γραφεία τους, τώρα θα αποθρασυνθούν και θα επιστρέψουν δριμύτεροι. Υπεύθυνοι και υπόλογοι για την όποια επίθεση συμβεί από εδώ και στο εξής, θα είναι, εκτός από την Χ.Α., η συγκυβέρνηση και το ίδιο το κράτος!
Το λόγο τώρα πρέπει να πάρει το μαζικό εργατικό και λαϊκό κίνημα! Με μαζικές ενωτικές αντιφασιστικές και αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και συλλαλητήρια να παλέψει για την ανατροπή της συγκυβέρνησης, την τιμωρία των φυσικών και ηθικών αυτουργών, που είναι υπεύθυνοι για τα εκατοντάδες εγκλήματα που διαπράχτηκαν, τη διάλυση των ταγμάτων εφόδου και τον πλήρη αφοπλισμό και την διάλυση της εγκληματικής οργάνωσης Χ.Α.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όχι μόνο δεν είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις εργατικές και λαϊκές διεκδικήσεις για τα αυτονόητα, για ψωμί, δουλειά με δικαιώματα, υγεία-πρόνοια-παιδεία, κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη, αλλά ούτε θέλει, ούτε μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά μια εγκληματική οργάνωση όπως είναι η Χ.Α!
Η εργατική τάξη και ο εργαζόμενος λαός δεν έχουν τίποτα να περιμένουν από μια τέτοια κυβέρνηση!
Ο φασισμός αναπτύσσεται πάνω στο έδαφος της αποτυχίας και της ήττας των εργατικών αγώνων και της αδυναμίας των οργανώσεων της εργατικής τάξης, συνδικαλιστικών και πολιτικών, να δώσουν επαναστατική λύση στα προβλήματα της εργατικής τάξης.
Η αριστερά που περιορίζεται στην αστική νομιμότητα, που περιμένει να της πέσει η εξουσία στα χέρια σαν ώριμο φρούτο και περιορίζει την δημοκρατική ανατροπή της κυβέρνησης στα όρια μιας εκλογικής αναμέτρησης, που μεταθέτει την επαναστατική ρήξη στο μακρινό μέλλον, που την εναποθέτει απλώς στην ανάπτυξη του κινήματος, είναι αριστερά της ήττας και θα μετατρέψει τον ίδιο της τον εαυτό σε θύμα του εκφασισμένου αστικού κράτους και των παρακρατικών οργανώσεών του.
Το ίδιο το μαζικό κίνημα πρέπει να παλέψει για την ανατροπή της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και την εγκαθίδρυση μιας δικής του, μιας εργατικής κυβέρνησης, η οποία, στηριγμένη στο ίδιο το κίνημα, να ικανοποιήσει τις εργατικές και λαϊκές διεκδικήσεις σχετικά με τα εργασιακά, τα κοινωνικά και τα πολιτικά του δικαιώματα.
Μόνο μια τέτοια κυβέρνηση μπορεί να τιμωρήσει παραδειγματικά τους δολοφόνους του Παύλου Φύσσα, τους δράστες και τους αυτουργούς πολλών άλλων εγκλημάτων των φασιστών, και να αποδώσει έτσι δικαιοσύνη.
Μια τέτοια κυβέρνηση θα καταργήσει το μνημόνιο και τις δανειακές συμβάσεις και τους αντεργατικούς νόμους, θα διαγράψει το δημόσιο χρέος, θα εθνικοποιήσει τις τράπεζες χωρίς αποζημίωση και κάτω από εργατικό έλεγχο, θα βγάλει την χώρα από το ευρώ και την ΕΕ. Θα ικανοποιήσει τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του κινήματος. Θα διαλύσει τις φασιστικές και ναζιστικές ομάδες, συμμορίες και οργανώσεις.
Για την έξοδο από την παρούσα καπιταλιστική κρίση (η οποία τροφοδότησε το φασισμό) και την πολιτική των μνημονίων (η οποία γιγάντωσε τις φασιστικές και ναζιστικές οργανώσεις) από την σκοπιά της εργατικής τάξης.           
Αγωνιστική  Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Άνεργων Ν. Τρικάλων
agonistikiprotovouliatrikalon.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου