Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση για το κλείσιμο των Sprider Stores

Η εταιρεία Sprider Stores Α.Ε. ανακοίνωσε στις 30/9/13 την αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων της, πετώντας στο δρόμο τους 800 περίπου εργαζόμενους, ενώ όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα είναι στον αέρα.
Όλο το προηγούμενο διάστημα η εταιρεία έκλεινε το ένα κατάστημα μετά το άλλο, έχοντας απολύσει πάνω από 600 εργαζόμενους, ενώ ταυτόχρονα μέσω επιχειρησιακής σύμβασης εργασίας με το εργοδοτικό σωματείο που η ίδια είχε στήσει, είχε εξαναγκάσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους να αμείβονται με τους κατώτατους μνημονιακούς μισθούς πείνας των 586 ευρώ.
Η διοίκηση της εταιρείας οφείλει να ικανοποιήσει στο ακέραιο και κατά προτεραιότητα, τις υποχρεώσεις της εταιρείας προς το προσωπικό και τα ταμεία.
Η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, πρέπει να διασφαλίσουν
με πρακτικό και άμεσο τρόπο:
·        την άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων και την ικανοποίηση των υποχρεώσεων της εταιρίας προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
·        την αποζημίωση των εργαζομένων στο ύψος του μισθού πριν την επιχειρησιακή σύμβαση.
·        να μπουν στο ταμείο ανεργίας οι απολυμένοι εργαζόμενοι και να πληρώνονται με το βασικό μισθό μέχρι να βρουν δουλειά. Ο χρόνος ανεργίας να υπολογίζεται συντάξιμος.
·        την απαίτηση της κατάσχεσης των περιουσιακών στοιχείων των μετόχων της εταιρίας στην περίπτωση της μη ικανοποίησης όλων των υποχρεώσεων προς τους εργαζόμενους και τα ταμεία.
Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων, μαζί με άλλα σωματεία, να απευθυνθούν και να πιέσουν την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων στην παραπάνω κατεύθυνση. Η Ομοσπονδία μαζί με τα σωματεία, να μπει μπροστά και να οργανώσει τον αγώνα των εργαζομένων και να απαιτήσει από το αρμόδιο Υπουργείο και την εταιρεία την ικανοποίηση των εργατικών διεκδικήσεων.
Η  περίπτωση της Sprider,  έρχεται να προστεθεί στα αναρίθμητα λουκέτα που  έχουν μπει σε καταστήματα και επιχειρήσεις, σπρώχνοντας στην ανεργία χιλιάδες ιδιωτικούς υπαλλήλους. Είναι αποτέλεσμα της κρίσης και της εξυπηρέτησης των συμφερόντων των καπιταλιστών, πράγμα που υπηρετεί πιστά η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με την πολιτική των μνημονίων, την μείωση των μισθών και των ασφαλιστικών εισφορών τους, την μείωση της αποζημίωσης, την απελευθέρωση των απολύσεων.
ΣΗΜΕΡΑ επιβάλλεται να οργανώσουμε την πάλη μας για την ανατροπή του ίδιου του καπιταλισμού και της κυβέρνησής του, που δεν μπορούν και δεν θέλουν να μας διασφαλίσουν τα αυτονόητα και να διεκδικήσουμε αποφασιστικά τα δικαιώματά μας για δουλειά με δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς καθώς και δωρεάν-δημόσια υγεία-πρόνοια-παιδεία, κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη.

Απαιτούμε να διασφαλιστούν πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων στα SPRIDER STORES.
ΚΑΛΟΥΜΕ τους εργαζόμενους των Sprider να συσπειρωθούν στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Τρικάλων και όλοι μαζί αγωνιστικά να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα μας.
Οκτώβριος 2013
   Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Νομού Τρικάλων agonistikiprotovouliatrikalon.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου