Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014



Να σταματήσει τώρα η βιομηχανία παραγωγής αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο!

Ανακοίνωση για τις εκλογές στο σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων

Συνάδελφοι εργαζόμενοι και άνεργοι, Για μια ακόμα φορά γινόμαστε μάρτυρες μιας οργανωμένης βιομηχανίας  παραγωγής αντιπροσώπων η οποία έχει στηθεί αυτή τη φορά από την πλειοψηφία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, από τις παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ οι οποίες συν-διοικούν στο Εργατικό Κέντρο, στα πρότυπα της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.  
Με ευθύνη και συμμετοχή της Προέδρου και του Γραμματέα και άλλων μελών της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου, κατατέθηκαν μέσα σε μία ημέρα για εγγραφή στο σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, διακόσιες πενήντα πέντε (255) αιτήσεις!!!
Το γεγονός αυτό έλαβε χώρα στο τέλος της ημέρας της Γενικής Συνέλευσης και της εκλογής εφορευτικής επιτροπής του σωματείου, η οποία θα διενεργούσε τις αρχαιρεσίες στις 16 και 17 Ιούνη, στις 10/6.
Η εκλογή εφορευτικής επιτροπής ματαιώθηκε διότι αποχώρησε η δικαστικός αντιπρόσωπος χωρίς να αρχίσει καν η διαδικασία της ψηφοφορίας. Αυτό έγινε διότι ο ταμίας του σωματείου δεν φρόντισε να παρουσιάσει καθαρό και ενημερωμένο μητρώο μελών στην δικαστικό η οποία είχε κληθεί να παρευρεθεί στην εκλογή εφορευτικής επιτροπής, πράγμα που αποτέλεσε αιτία για την αποχώρηση της και την ματαίωση της εκλογής εφορευτικής επιτροπής.
Μετά την αποχώρηση της δικαστικού ο εκπρόσωπος της ΠΑΣΚΕ στη διοίκηση του σωματείου παρουσίασε τις 255 αιτήσεις εγγραφής και είχε την απαίτηση να γίνουν δεκτές χωρίς να είναι σωστά συμπληρωμένες με όλα τα απαιτούμενα στοιχεία και χωρίς να καταβάλει το απαιτούμενο ποσό για τις εγγραφές και τις συνδρομές το οποίο ανέρχεται σε 5 ευρώ για κάθε αίτηση εγγραφής, αλλά ένα πολύ μικρότερο ποσό (100 ευρώ)!
Την ίδια απαίτηση είχε και η Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου η οποία μάλιστα απείλησε και με προσφυγή στα δικαστήρια στην αντίθετη περίπτωση!!
Το πιο ουσιαστικό της υπόθεσης βρίσκεται στο γεγονός ότι: η συντριπτική πλειοψηφία των αιτήσεων, δηλαδή οι 230 περίπου αιτήσεις, έχουν μόνο ονοματεπώνυμο, και λείπουν τα περισσότερα στοιχεία που χρειάζονται, όπως αριθμός μητρώου ΙΚΑ, αριθμός ταυτότητας κλπ, και φαίνεται καθαρά η λαθροχειρία που έγινε μιας και στο σημείο  που μπαίνει η υπογραφή,  υπάρχει η ίδια για όλους μονογραφή!
Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό γεγονός το οποίο συνιστά αφενός μεν μια βιομηχανία παραγωγής αντιπροσώπων για το Εργατικό Κέντρο, για να εξασφαλίζουν την  πλειοψηφία η ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ, αφετέρου δε ενέχει και ποινικές ευθύνες για αυτούς που συμπλήρωσαν και κατέθεσαν τις αιτήσεις. Ποινικές ευθύνες για πλαστογράφηση υπογραφής και παραβίαση προσωπικών δεδομένων μιας και, απ ότι φαίνεται, τα ονόματα τα οποία περιλαμβάνονται στις αιτήσεις προέρχονται από στοιχεία που έχει στα χέρια της η διοίκηση μέσα από τα διάφορα σεμινάρια που έχει διοργανώσει και μέσα από τις αιτήσεις που έγιναν για τα προγράμματα 5μηνης εργασίας.
Θεωρούμε ότι τα πρόσωπα που φέρονται ότι υπέγραψαν αίτηση εγγραφής στο σωματείο, δεν έχουν πλήρη γνώση του γεγονότος.
Καταγγέλλουμε σε όλους τους εργαζόμενους αυτή τη βιομηχανία παραγωγής αντιπροσώπων καθώς και αυτούς που την οργάνωσαν ή συμμετείχαν με οποιοδήποτε τρόπο.
Κάνουμε γνωστό σε όλους τους εργαζόμενους τον κίνδυνο να βρεθεί το όνομά τους, εν αγνεία τους, σε κάποια λίστα υποψηφίων της ΔΑΚΕ και της ΠΑΣΚΕ, ή, να φέρονται ως μέλη κάποιου σωματείου.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους Ιδιωτικούς υπαλλήλους να καταδικάσουν και να περιθωριοποιήσουν αυτούς που εμπλέκονται σε αυτές τις λοβιτούρες και πλήττουν την εικόνα και την δημοκρατική  λειτουργία των σωματείων, σε μια περίοδο στην οποία χρειάζεται ο μέγιστος βαθμός οργάνωσης, ενότητας και εμπιστοσύνης στα εργατικά όργανα τα οποία καλούνται να οργανώσουν την αντίσταση και τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στην επίθεση των καπιταλιστών, της κυβέρνησης και της Τρόικας.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους-μέλη του σωματείου, να πάρουν μέρος στις εκλογές του σωματείου στις 16 και 17/6, να μαυρίσουν τους κυβερνητικούς συνεταίρους και να αναδείξουν στο τιμόνι του σωματείου τις συνεπείς εργατικές δυνάμεις που ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων και προβάλουν την αναγκαιότητα του ενιαίου εργατικού μετώπου για την απόκρουση της επιθετικότητας των καπιταλιστών, την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων και κατακτήσεών μας!

Εμπρός για σωματείο μαζικό-αγωνιστικό-ενωτικό-δημοκρατικό
Τρίκαλα 12 Ιούνη 2014
Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου