Κυριακή 15 Ιουνίου 2014



Ανακοίνωση-κάλεσμα για συμμετοχή στις εκλογές του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες ιδιωτικοί υπάλληλοι,
Οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν σχετικά με την συσπείρωση γύρω από το σωματείο και τη συμμετοχή στις εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης, δεν είναι ιδανικές.
Από τη μία, η ανικανότητα της πλειοψηφίας της διοίκησης να οδηγήσει το σωματείο σε ομαλές και φερέγγυες εκλογικές διαδικασίες και η στείρα άρνησή της να δεχθεί εξαρχής τις προτάσεις μας οι οποίες στόχευαν ακριβώς στην ομαλή και φερέγγυα εκλογική διαδικασία και στην περιφρούρηση του ίδιου του σωματείου, έφερε το σωματείο στα όρια της περιπέτειας και του κινδύνου της διάλυσης, κίνδυνος ο οποίος δεν έχει εκλείψει ακόμα.
Μέχρι και την τελευταία στιγμή η πλειοψηφία της διοίκησης αρνούταν στοιχειώδη πράγματα, όπως, το να προταθεί και να ψηφιστεί εφορευτική επιτροπή αποτελούμενη από ένα εκπρόσωπο από κάθε συνδυασμό για να περιφρουρηθεί το κύρος των εκλογών και η, όσο το δυνατόν, μεγαλύτερη φερεγγυότητα τους, να ζητήσουμε και να πάρουμε τις καταστάσεις των ψηφισάντων μελών των επιχειρησιακών σωματείων για να μην υπάρχουν διπλοψηφίες όπως την προηγούμενη φορά, να εκκαθαριστεί και να ενημερωθεί έγκαιρα το μητρώο μελών, κλπ.
Αντί για αυτά, η πλειοψηφία συμπεριφερόταν με πλήρη ανευθυνότητα χωρίς να κατανοεί την κρισιμότητα της κατάστασης και χωρίς να παίρνει υπόψη της το προηγούμενο που έχει δημιουργηθεί, δηλαδή  τα όσα έγιναν στο Συνδικάτο οικοδόμων, αλλά και σε σχέση με τα σχέδια του συνδυασμού «Συνδικαλιστική Ενότητα Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων».
Σχέδια τα οποία δεν είχε την ικανότητα να τα ανατρέψει, διότι, εκτός του γεγονότος ότι δεν εισακούστηκαν και δεν εφαρμόστηκαν οι προτάσεις μας, έχει μειωμένο ηθικό  κύρος διότι αυτό έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τη νοθεία που έγινε στο Συνδικάτο οικοδόμων.
Για το λόγο αυτό άλλωστε δεν απάντησε στις προκλήσεις, τις απειλές και τη διασπαστική προοπτική που άνοιξαν οι δυνάμεις της ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ.  
Με αποτέλεσμα να αναλάβει όλο το φορτίο της υπεράσπισης του σωματείου και των δημοκρατικών λειτουργιών του η Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Από την άλλη, το σχέδιο της πλειοψηφίας της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου και των δυνάμεων που στηρίζονται ή προέρχονται από την ΔΑΚΕ και την ΠΑΣΚΕ, να αλώσουν εν μία νυκτί το σωματείο με 255 νέες εγγραφές της τελευταίας στιγμής, ποντάροντας στην προχειρότητα, στην ανευθυνότητα και στις ερινύες, δηλαδή στα μειωμένα και χαλαρά αντανακλαστικά της πλειοψηφίας λόγο του βεβαρημένου πρόσφατου παρελθόντος της, διαμόρφωσαν τις συγκεκριμένες συνθήκες οι οποίες δεν είναι οι καλύτερες και δεν προοιωνίζουν θετικά αποτελέσματα σχετικά με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην εκλογική  διαδικασία.
Παρόλα αυτά, η αναγκαιότητα της μαζικής συμμετοχής στην εκλογική διαδικασία προκύπτει από τα ίδια τα πράγματα: Η διαρκώς εντεινόμενη επιθετικότητα των καπιταλιστών, της κυβέρνησης και της Τρόικας στα εργατικά δικαιώματα και στις κατακτήσεις μας, η προσπάθεια εξατομίκευσης των συμβάσεων εργασίας και πολυδιάσπασης της εργατικής τάξης, η οποία περνάει από τους χώρους εργασίας και φτάνει μέχρι τις οργανώσεις της και στα σωματεία της, επιβάλουν την καλύτερη οργάνωσή μας και την συμμετοχή μας στις εκλογές του σωματείου και την αποτροπή στην πράξη των σχεδίων πολυδιάσπασης των εργαζομένων!  
Οι δυνάμεις που με διάφορες μορφές και τρόπους δρουν στην κατεύθυνση που θέλουν οι κεφαλαιοκράτες, είτε διασπώντας την ενότητα δράσης των εργαζομένων-είτε διασπώντας τα σωματεία, εξυπηρετούν ξένα προς τους εργάτες συμφέροντα. Για το λόγο αυτό, πρέπει να απομονωθούν και να περιθωριοποιηθούν.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους-μέλη του σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων να κατανοήσουν την κρισιμότητα των στιγμών και να πάρουν μαζικά μέρος στις εκλογές του σωματείου ψηφίζοντας και αναδεικνύοντας στο τιμόνι του τις συνεπείς εργατικές δυνάμεις που είναι σε θέση να εξασφαλίσουν την ενότητα οργάνωσης και δράσης.
Τις δυνάμεις εκείνες που ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων και προβάλουν την αναγκαιότητα του ενιαίου εργατικού μετώπου για την απόκρουση της επιθετικότητας των καπιταλιστών, την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων και κατακτήσεών μας!
Εμπρός για σωματείο μαζικό-αγωνιστικό-ενωτικό-δημοκρατικό
Παίρνουμε μέρος στις εκλογές του σωματείου, την Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17/6, το απόγευμα στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου
Τρίκαλα 14 Ιούνη 2014
Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου