Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ανακοίνωση
του Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων για τις απλήρωτες καθαρίστριες του Νοσοκομείου Τρικάλων
Συνάδερφοι-ισες εργαζόμενοι,
Συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο δίκαιο αγώνα των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων, οι οποίες με διάφορες μορφές και τρόπους διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους: να πληρωθούν τα δεδουλευμένα ημερομίσθια τα οποία ο εργολάβος τους καθυστερεί για μήνες!
Καταδικάζουμε απερίφραστα το καθεστώς της απλήρωτης εργασίας το οποίο έχει γενικευτεί με ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους.
Καταδικάζουμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων που αφήνει να διαιωνίζεται αυτό το καθεστώς.
Καταδικάζουμε τον υπεργολάβο στην καθαριότητα, που αφήνει απλήρωτες τις εργαζόμενες του Νοσοκομείου Τρικάλων.
Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για χτύπημα του δικαιώματος στη μόνιμη δουλειά, αλλά και στην υγεία, έβαλε τους εργολάβους και υπεργολάβους σε μια σειρά υπηρεσίες του Νοσοκομείου (καθαριότητα, φαγητό), με τα αποτελέσματα που βλέπουμε.
Ως Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, εργαζόμενοι και εμείς στο ίδιο καθεστώς αβεβαιότητας όσον αφορά στην καταβολή των μισθών μας, των εργασιακών σχέσεων, την ανασφάλεια, κλπ,  απαιτούμε:
-  Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων των καθαριστριών από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων και παρακράτηση του ποσού από τον υπεργολάβο.
- Να σταματήσει τώρα το απαράδεκτο καθεστώς των εργολαβιών και υπεργολαβιών αρμοδιοτήτων των δημόσιων υπηρεσιών και  ιδρυμάτων
-  Άμεση πρόσληψη των καθαριστριών από το Νοσοκομείο Τρικάλων, και σε όλα τα ιδρύματα, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας, όχι με συνθήκες γαλέρας
-Δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα
-   Δωρεάν αναβαθμισμένη υγεία-πρόνοια- περίθαλψη-παιδεία για την εργατική τάξη και το λαό
Τρίκαλα 27 Ιούλη 2014
Το ΔΣ του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου