Σάββατο 26 Ιουλίου 2014



Συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο δίκαιο αγώνα των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων!

Συνάδελφοι εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
Η απλήρωτη εργασία έγινε καθεστώς. Πάνω από 1.000.000 εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι, είτε πληρώνονται έναντι ή και σε είδος.
Με αφορμή την κρίση οι εργοδοσία αφήνει για πολλούς μήνες απλήρωτους τους εργαζόμενους.
Σε αυτή την κατηγορία εργαζομένων βρίσκονται και οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Τρικάλων.
Συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στο δίκαιο αγώνα των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων, οι οποίες με διάφορες μορφές και τρόπους διεκδικούν το αυτονόητο δικαίωμά τους: να πληρωθούν τα δεδουλευμένα ημερομίσθια τα οποία ο εργολάβος τους καθυστερεί για πολλούς μήνες!

Καταδικάζουμε απερίφραστα το καθεστώς της απλήρωτης εργασίας το οποίο έχει γενικευτεί με ευθύνη της κυβέρνησης και του κράτους.
Καταδικάζουμε τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων που αφήνει να διαιωνίζεται αυτό το καθεστώς.
Καταδικάζουμε τον υπεργολάβο στην καθαριότητα, που αφήνει απλήρωτες τις εργαζόμενες καθαρίστριες του Νοσοκομείου Τρικάλων.
Η πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για χτύπημα του δικαιώματος στη μόνιμη δουλειά, αλλά και στην υγεία, έβαλε τους εργολάβους και υπεργολάβους σε μια σειρά υπηρεσίες του Νοσοκομείου (καθαριότητα, φαγητό), με τα αποτελέσματα που βλέπουμε.
Τασσόμαστε αποφασιστική με την εργατική πλευρά και απαιτούμε:
-          Την άμεση καταβολή και εξόφληση των δεδουλευμένων των καθαριστριών από την Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων και παρακράτηση του ποσού από τον υπεργολάβο.
-          Να σταματήσει τώρα το απαράδεκτο καθεστώς των εργολαβιών και υπεργολαβιών αρμοδιοτήτων των δημόσιων υπηρεσιών και  ιδρυμάτων
-          Άμεση πρόσληψη των καθαριστριών από το Νοσοκομείο Τρικάλων, και σε όλα τα ιδρύματα, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας
-     Δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα
-   Δωρεάν αναβαθμισμένη υγεία-πρόνοια- περίθαλψη-παιδεία για την εργατική       τάξη και το λαό
Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση: οι απειλές για απόλυση όσων διεκδικούν τα αυτονόητα δικαιώματά τους, αν πραγματοποιηθούν, θα βρουν μπροστά τους το σύνολο των εργαζομένων και θα γυρίσουν μπούμερανγκ.

Τρίκαλα 26/7/2014
Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων-ανέργων Ν. Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου