Σάββατο 19 Ιουλίου 2014



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ
Συνάδελφε, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων σε καλεί να συμμετάσχεις στην απεργία την Κυριακή 20 Ιούλη στις 11.00, στην Πλατεία Ρήγα Φεραίου.
Οργάνωσε την πάλη σου ενάντια στους καπιταλιστές, την κυβέρνησή τους, την Ε.Ε. και την τρόικα των ιμπεριαλιστών-τοκογλύφων.
Δήλωσε την αντίθεσή σου στα σχέδια της κυβέρνησης των καπιταλιστών για την κατάργηση της Κυριακής αργίας!
1.    Η κατάργηση της Κυριακής αργίας και οι λευκές νύχτες θα μας οδηγήσουν στην απόλυτη εξαθλίωση, με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία μας, στην οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική μας ζωή, στο δικαίωμα μας για ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση.
2.    Δεν αυξήθηκε το εισόδημα μας, εκατοντάδες οι απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, όσοι έχουν δουλέψει ατέλειωτες υπερωρίες, ρεπό. Οι περισσότεροι εμποροϋπάλληλοι δεν πληρώθηκαν ούτε καν το κυριακάτικο μεροκάματο (πόσο μάλλον την προσαύξηση)
3.    Δεν θα δημιουργήσει θέσεις εργασίες, χιλιάδες οι άνεργοι στον κλάδο μας, χιλιάδες επίσης οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, ωρομίσθιοι. Η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είχε ως αποτέλεσμα την μετατροπή του εργαζόμενου σε ‘’απασχολήσιμο’’, δηλ. την ‘’απελευθέρωση’’ της εργασιακής σχέσης.
4.    Δεν θα τονώσει την ‘’αγοραστική δύναμη’’ και δεν θα εξυπηρετήσει τους ‘‘καταναλωτές’’ που είμαστε εμείς οι υποαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι που έχουμε υποστεί την φοροληστεία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του εισοδήματος μας.
5.    Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι η εφαρμογή της οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 67 ωρών.
6.    Δηλώνουμε την αντίθεση μας στα σχέδια και τις αποφάσεις των υπουργών του κεφαλαίου, της Ε.Ε. και της τρόικας των ιμπεριαλιστών- τοκογλύφων,που επιτρέπει την λειτουργία των καταστημάτων 7 Κυριακές  και την υπουργική πιλοτική απόφαση για 52 Κυριακές το χρόνο.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 
-Δουλειά για όλους με δικαιώματα.
-Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
-Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
-Σταθερός χρόνος εργασίας, συνεχές ωράριο, 7ωρο-5νθήμερο-35ωρο.
-Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
-Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα που καθυστερούν.
-Απαγόρευση δια νόμου των απολύσεων
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ!
Όλη η προηγούμενη περίοδος η οποία σημαδεύτηκε από καταστολή, επιστρατεύσεις, χτύπημα δικαιωμάτων, μας δίδαξε πως για να κερδίσουμε το παραμικρό αίτημα, πρέπει να παλέψουμε για την κατάληψη της συνολικής εξουσίας, κυβερνητικής και οικονομικής. 
Κάτω η κυβέρνηση του κεφαλαίου,  της ανεργίας, της φτώχειας, της πείνας, της εξαθλίωσης.
Καταγγελία του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων
Μονομερής Διαγραφή του δημόσιου χρέους .

Για όλα τα παραπάνω η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. είναι υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου για όλα τα καταστήματα, θέλουμε τις Κυριακές για εμάς και τις οικογένειες μας.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΠΑΡΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20-7-14 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ ΣΤΙΣ 11.00 π.μ.

ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου