Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014



Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ!
Συνάδελφοι συναδέλφισσες ιδιωτικοί υπάλληλοι:
Η επίθεση της κυβέρνησης και συνολικότερα του κεφαλαίου εντείνεται. Οι αντεργατικοί νόμοι που έχουν ψηφιστεί, διευκολύνουν την ασυδοσία οποιουδήποτε εργοδότη.
Μείωσαν τους μισθούς και τα μεροκάματα, κατάργησαν τις συλλογικές συμβάσεις, μείωσαν τις ασφαλιστικές εισφορές της εργοδοσίας, καθιερώθηκε η εκ περιτροπής εργασία και οι υπερωρίες έγιναν πιο φτηνές, με πρόσχημα τις γιορτές ή τις εκπτώσεις προστίθεται και η κατάργηση της Κυριακής αργίας και οι λευκές νύχτες. Προς όφελος των μεγαλέμπορων και των πολυεθνικών, καταστρατηγώντας  έτσι το δικαίωμα του ωραρίου και  της κυριακάτικης αργίας, κάνοντας μας εργαζόμενους λάστιχο.
 Το χτύπημα των μισθών και συντάξεων είναι μια διαρκής κατάσταση. Οι άνεργοι έφτασαν στα 2 εκατομμύρια. Δεν πρόκειται να σταματήσουν, αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!
Γι αυτή την κατάσταση της εργατικής τάξης συνολικά και των ιδιωτικών υπαλλήλων ιδιαίτερα ( πιο ειδικά δε στο Νομό Τρικάλων) φέρουν ευθύνη ο εργοδοτικός συνδικαλισμός (ΔΑΚΕ-ΠΑΣΚΕ), που προσπαθεί με κάθε τρόπο να εκτονώσει τους αγώνες της εργατικής τάξης , αλλά και το ΠΑΜΕ που με τη σεχταριστική του γραμμή στο εργατικό κίνημα διασπά  ακόμα περισσότερο την πολύτιμή ενότητα της τάξης.
Μετά τις εκλογές (Της 16 ΚΑΙ 17 Ιουνίου 2014) του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων, η πλειοψηφία του Δ.Σ. (Δ.Α.Σ.), εγκαινίασε τη γραμμή των ανακοινώσεων (για θέματα που αφορούν τους Ιδιωτικούς Υπάλληλους είτε την εργατική τάξη συνολικά- ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ), χωρίς συνεδρίαση και συζήτηση στο Δ.Σ. Στην κατεύθυνση αυτή (των ανακοινώσεων της πλειοψηφίας), πάνε να λύσουνε τις κομματικές τους διαφορές με την αξιωματική αντιπολίτευση (αφού επιλεκτικά είναι ο μόνος χώρος που αναφέρεται καθεαυτό, ενώ οι άλλοι χώροι αναφέρονται με τις συνδικαλιστικές παρατάξεις τους), είτε με οποιονδήποτε άλλο, χωρίς να απαντάνε επί της ουσίας στο πως θα οργανωθούν και θα απαντήσουν τόσο οι ιδιωτικοί υπάλληλοι όσο και η εργατική τάξη συνολικά. Και στο Δ.Σ. και με κάθε άλλο τρόπο, διαμηνύουμε προς την πλειοψηφία της Διοίκησης, ότι ως Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων δεν θα τους αφήσουμε να κάνουν (ως ΔΑΣ-ΠΑΜΕ), το σωματείο πεδίο επίλυσης κομματικών και μόνο διαφορών, αφήνοντας τους εργαζόμενους του κλάδου, στο Νομό, έρμαιους του κάθε καπιταλιστή και του κάθε ένα εργοδότη.
Όλοι οι εργαζόμενοι και άνεργοι του κλάδου μας να απαντήσουμε στην επίθεση των καπιταλιστών και της κυβέρνησής τους. Με ενιαίο μέτωπο στη βάση των κοινών μας προβλημάτων και συμφερόντων. Να περιθωριοποιήσουμε τους γραφειοκράτες και τους συμβιβασμένους που είναι τροχοπέδη για το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα.
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 
-Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
-Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας.
-Σταθερός χρόνος εργασίας, συνεχές ωράριο, 7ωρο-5νθήμερο-35ωρο.
-Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων, με αυξήσεις που θα ενσωματώνουν τον πληθωρισμό.
-Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα που καθυστερούν.
-Απαγόρευση δια νόμου των απολύσεων
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΛΕΥΚΕΣ ΝΥΧΤΕΣ! ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ! ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΜΑΣ!
Όλη η προηγούμενη περίοδος η οποία σημαδεύτηκε από καταστολή, επιστρατεύσεις, χτύπημα δικαιωμάτων, μας δίδαξε πως για να κερδίσουμε το παραμικρό αίτημα, πρέπει να παλέψουμε για την κατάληψη της συνολικής εξουσίας, κυβερνητικής και οικονομικής. 
Κάτω η κυβέρνηση του κεφαλαίου,  της ανεργίας, της φτώχειας, της πείνας, της εξαθλίωσης.
Καταγγελία του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων
Μονομερής Διαγραφή του δημόσιου χρέους
Ενιαίο Εργατικό Μέτωπο-Εργατική κυβέρνηση!
Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρίκαλα 17-7-2014         

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου