Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014



Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων για των αγώνα των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων


Ο αγώνας των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων κλιμακώθηκε μετά την κοροϊδία του εργολάβου καθαριότητας ο οποίος ενώ εισέπραξε 240.000 ευρώ, τις κατέβαλε μόνο ένα (1) μισθό από τους 6 συνολικά που τις χρωστούσε!
Το ποτήρι ξεχείλισε όταν οι καθαρίστριες το διαπίστωσαν και την αγανάκτησή τους ήρθε να φουντώσει ακόμα περισσότερο το γεγονός ότι η υπεύθυνη του συνεργείου τις κάλεσε να βγάλουν τις ποδιές και να φύγουν όταν μαθεύτηκε ότι στο χώρο του Νοσοκομείου είχε έρθει η επιθεώρηση εργασίας για έλεγχο.
Στο πλευρό τους βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή μέλη της Διοίκησης του σωματείου τα οποία μπήκαν μπροστά και μαζί με τις καθαρίστριες πήγαν στον Διοικητή του Νοσοκομείου και απαίτησαν να πληρωθούν άμεσα οι καθαρίστριες οι οποίες με τη σειρά τους κατήγγειλαν τα γεγονότα που ακολούθησαν την έλευση της επιθεώρησης Εργασίας, όπως επίσης κατήγγειλαν και τις απειλές για απόλυση που δέχονται από τον εργολάβο στην καθαριότητα και την προϊσταμένη τους.
Ο Διοικητής του Νοσοκομείου δεν δεσμεύτηκε σε τίποτα συγκεκριμένο απέναντι στις καθαρίστριες και αυτές με τη σειρά τους αποφάσισαν την κατάληψη του γραφείου του διοικητή πράγμα που έγινε με μπροστάρηδες τα μέλη της Διοίκησης του σωματείου και άλλους εργαζόμενους-αλληλέγγυους στον αγώνα των καθαριστριών.
Μετά από αρκετές ώρες κατάληψης και αφού ο Διοικητής προσπάθησε ανεπιτυχώς να φύγει, ξανακάλεσε τις καθαρίστριες και τα μέλη της Διοίκησης του σωματείου μέσα στο γραφείο του και δεσμεύτηκε ότι θα εξευρεθούν άμεσα χρήματα από το ίδιο το Νοσοκομείο, με βάση συγκεκριμένο νόμο, και θα δρομολογηθεί η άμεση αποπληρωμή τους.
Οι καθαρίστριες αποφάσισαν να λύσουν προσωρινά την κατάληψη και να ανανεώσουν το ραντεβού με τον Διοικητή την επόμενη μέρα το πρωί, για να διευκρινιστεί με λεπτομέρειες το πώς και το πότε θα πληρωθούν.
Συναδέλφισες-συνάδελφοι ιδιωτικοί υπάλληλοι,
Ο αγώνας των καθαριστριών αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και αξίζει την ενεργή υποστήριξη όλων μας. Η μάχη που δόθηκε σήμερα θα συνεχιστεί μέχρι την δικαίωση των διεκδικήσεών μας για άμεση αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων ημερομισθίων και την διασφάλιση ότι δεν θα απολυθεί καμία καθαρίστρια.
Ο αγώνας για τα συνολικότερα αιτήματά μας συνεχίζεται. Διεκδικούμe:
- δουλειά για όλους με δικαιώματα
- Να σταματήσει τώρα το απαράδεκτο καθεστώς των εργολαβιών και υπεργολαβιών αρμοδιοτήτων των δημόσιων υπηρεσιών και  ιδρυμάτων
- Άμεση πρόσληψη των καθαριστριών από το Νοσοκομείο Τρικάλων, και σε όλα τα ιδρύματα, με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας
- Δωρεάν αναβαθμισμένη υγεία-πρόνοια- περίθαλψη-παιδεία για την εργατική τάξη και το λαό
Το ΔΣ του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου