Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014



Ο αγώνας των καθαριστριών του Νοσοκομείου Τρικάλων έφερε  αποτελέσματα

Ανακοίνωση

Συνάδερφοι-ισες Ιδιωτικοί Υπάλληλοι, εργαζόμενοι των Τρικάλων:
Οι καθαρίστριες του Νοσοκομείου Τρικάλων με τον αγώνα  τους ο οποίος είχε τη στήριξη του σωματείου Ιδιωτικών υπαλλήλων και την αλληλεγγύη πολλών εργαζομένων, κατάφεραν  :
-         Πληρώθηκαν τους 4 από τους 6 μήνες που τους όφειλε ο εργολάβος.
-         Επέστρεψαν στη δουλειά τους όσες από αυτές ήθελαν.
Τη νίκη αυτή ο εργολάβος, προσπαθεί με κάθε τρόπο να την μετριάσει, με την απαίτηση να υπογράψουν οι καθαρίστριες, ένα παράνομο χαρτί-δήλωση μετανοίας, με το οποίο να δηλώνουν ότι κακώς κινητοποιήθηκαν και δεν θα το ξανακάνουν! Ζητά ακόμα από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Τρικάλων να στραφεί ενάντια σε γιατρούς που συμπαραστάθηκαν στον αγώνα των καθαριστριών.
Η στάση αυτή του εργολάβου, όσο κι αν νομίζει ο ίδιος πως είναι παντοδύναμος και πως έχει πλάτες σε πολιτικά και κυβερνητικά στελέχη,  κηφήνες και καρεκλοκένταυρους, με τους παχυλότατους μισθούς, από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου μέχρι την κυβέρνηση, θα συναντήσει την καταδίκη σύσσωμης της εργατικής τάξης και του εργαζόμενου λαού των Τρικάλων.
Όσο μας αφορά, ήμασταν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό των καθαριστριών όπως και τα δύο μέλη που έχουμε εκλέξει στο Δ.Σ του σωματείου. Από την κατάληψη του γραφείου του Διοικητή, το άνοιγμα του αγώνα με την ενημέρωση της εργατικής τάξης και του λαού των Τρικάλων, την άσκηση πίεσης σε όλα τα μέτωπα, στην Επιθεώρηση Εργασίας κλπ.
Από τον αγώνα των καθαριστριών έλαμψε δια της απουσίας του το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Τρικάλων, παρότι γνώριζε από την πρώτη στιγμή από τις ίδιες τις καθαρίστριες περί τίνος πρόκειται.
Με τη στάση τους αυτή αλλά και με τη φωτογράφηση της Προέδρου του δίπλα στον Διοικητή του Νοσοκομείου, έδειξαν ποιόν στηρίζουν.
Στεκόμαστε αταλάντευτα δίπλα στους αγωνιζόμενους εργαζόμενους και μπαίνουμε στην πρώτη γραμμή των αγώνων της εργατικής τάξης του Νομού, από το να καταβληθούν τα δεδουλευμένα και να ξαναγυρίσουν στη δουλειά τους οι καθαρίστριες, μέχρι την κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Με τον ενωμένο αγώνα νίκησαν οι καθαρίστριες. Ο αγώνας συνεχίζεται!

Τρίκαλα 13 Αυγούστου 2014
Αγωνιστική Πρωτοβουλία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου