Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015


Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων-ανέργων

 

Όλοι και όλες στην απεργία στις 12 Νοέμβρη!

Κανένας για δουλειά, όλοι στον αγώνα!

 

Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, νέοι και νέες, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακολουθώντας την πεπατημένη των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων και εφαρμόζοντας πιστά το 3ο μνημόνιο το οποίο ψήφισαν από κοινού με όλα τα μνημονιακά κόμματα, επιδράμει καθημερινά ενάντια στα εργατικά και τα λαϊκά νοικοκυριά λεηλατώντας ότι απέμεινε από τις προηγούμενες επιδρομές: η μείωση των συντάξεων, η αύξηση στα χρόνια για σύνταξη και η κατεδάφιση της εναπομείνασας κοινωνικής ασφάλισης, η φοροληστεία και φορολεηλασία βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη.

Στόχος αυτών των επιδρομών και της φορολεηλασίας είναι η ικανοποίηση των απαιτήσεων των δανειστών –τοκογλύφων, της Τρόικας και του κουαρτέτου, αλλά και των ντόπιων οικονομικών συμφερόντων, για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης σε βάρος των εργατικών και λαϊκών οικογενειών και υπέρ των κεφαλαιοκρατών.

Αυτός ο στόχος τους ικανοποιείται με την αποπληρωμή του χρέους, την κατάργηση κάθε εργατικού και κατακτημένου δικαιώματος, την διάλυση του συστήματος της κοινωνικής ασφάλισης και την εξατομίκευσή της, και την λεηλασία των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων.

Οι κεφαλαιοκράτες φορτώνουν κυριολεκτικά την κρίση τους στην εργατική τάξη και τον εργαζόμενο λαό, ο οποίος καλείται να πληρώσει διπλά και τριπλά τα σπασμένα της δικής τους κρίσης: με τις διαρκείς ανα-κεφαλαιοποιήσεις των τραπεζών αυτές και οι τραπεζίτες διασώζονται και την διάσωση αυτή την φορτώνουν στο δημόσιο χρέος, δηλαδή στο λαό!

Την ίδια στιγμή ο λαός καλείται να αποπληρώσει τα τυχόν δάνεια και τις υποχρεώσεις του προς τις τράπεζες και κινδυνεύει όταν δεν μπορεί να ανταποκριθεί, επειδή έμεινε άνεργος ή το εισόδημά του μειώθηκε, να χάσει το σπίτι του και την όποια περιουσία του.

Οι τραπεζίτες και γενικότερα οι κεφαλαιοκράτες ιδιοποιούνται τα κέρδη και κοινωνικοποιούν τις ζημιές!

 

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πέρασε στο αντίπαλο στρατόπεδο υλοποιώντας τα μνημόνια.

 

Για 5η συνεχή χρονιά χιλιάδες εργατικά νοικοκυριά διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και στερήσεων. Χωρίς δουλειά και εισόδημα, χωρίς ασφάλιση, χωρίς θέρμανση και μην έχοντας τα στοιχειώδη αγαθά για την αξιοπρεπή διαβίωση τους.

Χιλιάδες εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για αρκετούς μήνες και είδαν τις αποδοχές τους να μειώνονται και τις εργασιακές τους σχέσεις να σμπαραλιάζονται. Χιλιάδες βρίσκονται κάτω από τη απειλή της απόλυσης.

Αντιμέτωποι με την μνημονιακή πολιτική βρίσκονται  και οι εργαζόμενοι στα Τρίκαλα, οι οποίοι καλούνται από τους εργοδότες να επιλέξουν ανάμεσα στην υπογραφή ατομικών συμβάσεων που περιλαμβάνουν μεγάλες μειώσεις στους μισθούς, ή την απόλυση.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των μνημονιακών πολιτικών τις οποίες εφάρμοσαν και εφαρμόζουν με ευλάβεια και «λεβέντικα» η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΠΟΤΑΜΙ, οι ΑΝΕΛ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή η πολιτική αποτελεί το όραμά τους και θα αποτελεί την  μόνιμη πολιτική τους για το επόμενο διάστημα: φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, διαρκή φορολεηλασία και ισοπέδωση των εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και κατακτήσεων. Αυτό είναι το μέλλον που μας επιφυλάσσουν

Αν το μέλλον που μας ετοιμάζουν η ΕΕ, η Τρόικα, το κουαρτέτο, οι κεφαλαιοκράτες της χώρας και οι κυβερνήσεις τους, είναι τα διαρκή μνημόνια και οι πόλεμοι για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης, τότε δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από αυτούς! Ο αγώνας μας πρέπει να στραφεί εναντίον τους, ενάντια στην πολιτική και την εξουσία τους.

Το εργατικό κίνημα δεν πρέπει να σταθεί σαν νοσοκόμα στο πλάι του άρρωστου καπιταλιστικού συστήματος το οποίο βρίσκεται σε κρίση, αλλά σαν νεκροθάφτης του!
Οι αγώνες μπορούν να φέρουν αποτελέσματα! Οι εργαζόμενοι στην «ΤΡΙΚΚΗ» το απέδειξαν αφού με τον αγώνα τους και την εργατική αλληλεγγύη που εκφράστηκε, ανάγκασαν την εργοδοσία να δηλώσει ότι θα κάνει πίσω στο ζήτημα των ατομικών συμβάσεων!

Την ίδια στιγμή που η «πολιτισμένη» ΕΕ εφαρμόζει μνημόνια, μαζί με την Αμερική, τη Ρωσία, την Τουρκία, τους λεγόμενους Τζιχαντιστές οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν από τη Δύση, και άλλους, εξαναγκάζουν στην προσφυγιά εκατομμύρια ανθρώπους για να σωθούν από τα δεινά του πολέμου, οδηγώντας τους πολλές φορές στο θάνατο και στον πνιγμό, είτε στην εξαθλίωση και την εκμετάλλευση από την «πολιτισμένη» ΕΕ η οποία ορθώνει τείχη για να απωθήσει όσους πρόσφυγες θεωρεί πλεόνασμα.

Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο της ΕΕ και δεν αλλάζει.

Για το λόγο αυτό η διάλυσή της πρέπει να θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ.

Το εργατικό κίνημα, μαζί με την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και μαζί με τους πρόσφυγες, πρέπει να διεκδικήσει τον άμεσο τερματισμό του πολέμου στη Συρία και την απομάκρυνση όλων των ιμπεριαλιστών από τη χώρα. Για την απαλλαγή της από κάθε δυνάστη, την Εθνική της ανεξαρτησία, την λαϊκή κυριαρχία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

 

Η Αγωνιστική Πρωτοβουλία καλεί την εργατική τάξη των Τρικάλων και όλους τους εργαζόμενους, να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 12 Νοέμβρη.

 

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στις 12 Νοέμβρη και διεκδικούμε τα δικαιώματά μας:

 

  • Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους
  • ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις
  • άμεσα μέτρα για τους άνεργους
  • προστασία της πρώτης κατοικίας-κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
  • Ακύρωση των μνημονίων και των μνημονιακών και αντεργατικών νόμων
  • Στάση πληρωμών στους τοκογλύφους δανειστές και διαγραφή του χρέους
  • Έξοδος από την ΟΝΕ και σύγκρουση με την αντεργατική πολιτική της ΕΕ
  • Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας χωρίς αποζημίωση και  με εργατικό έλεγχο
  • Κατάργηση των χαρατσιών, του ΕΝΦΙΑ και συνολικά της υπερφορολόγησης
  • Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών  προς τις τράπεζες και την εφορία

 

 

Όλοι και όλες στην απεργία την Πέμπτη 12 Νοέμβρη και στη συγκέντρωση στις 10 η ώρα το πρωί στο Εργατικό Κέντρο

 

Τρίκαλα, Νοέμβρης 2015    Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων-ανέργων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου