Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015


Τα τελευταία χρόνια οι μισθοί τον εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ Μαρινόπουλους δέχτηκαν μεγάλες μειώσεις, κόπηκαν τα επιδόματα, οι  ελαστικές εργασιακές σχέσεις γενικεύτηκαν εις βάρος της 8ωρης εργάσιμης ημέρας και της σταθερής εργασίας. Εργάζονται με  την απειλή της απόλυσης, του κλεισίματος των καταστημάτων, ενώ ζούνε ήδη με  τον μεγάλο βραχνά της ανεργίας στις οικογένειες τους.

 

Η εταιρία Μαρινόπουλος Α. Ε. τη περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης γιγαντώθηκε.  Παίζει ρυθμιστικό ρόλο στην αγορά, από τη θέση που κατέχει. Εκείνη κρίνει σε μεγάλο βαθμό τους  μισθούς, τα ωράρια, τις τιμές στα ράφια, τους όρους λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων στον κλάδο των σούπερ μάρκετ.   Είναι ένα από τα μονοπώλια στον τομέα του φαρμάκου.

 

Σήμερα προχωράει σε αναδιαρθρώσεις που είναι συμβιβασμός μεταξύ των τραπεζών και Μαρινόπουλου για να πάρει νέα δάνεια, να επανέλθει σε τροχιά κερδοφορίας το 2016.    

Για να προχωρήσει στις αναδιαρθρώσεις μειώνει το κόστος.  Για να έχει περισσότερα κέρδη, κλείνει καταστήματα. Τρομοκρατεί εργαζόμενους για να δεχτούν «οικειοθελή αποχώρηση», κάνει απολύσεις, προχωρά σε νέα μείωση στους μισθούς των εργαζόμενων κατά 8%.

Το Σωματείο ΙΔ. Υπαλλήλων Ν. ΤΡΙΚΑΛΩΝ Στέκεται στο πλευρό τον εργαζομένων τον Σούπερ Μάρκετ Μαρινοπουλος Και θα στηρίξει την 24 ωρη απεργία που κήρυξε το επιχειρησιακό σωματείο την Τρίτη 01/12/2015

 

Η ΔΙΟΊΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ  ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΌΛΩΝ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΣΤΟΝ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΗΣ 24ΩΡΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΣΤΙΣ 03/12/2015 ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 29/11/2015 ΚΑΙ ΩΡΑ 18:00 ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου