Δευτέρα, 11 Απριλίου 2016


Όχι άλλες στερήσεις για τους τοκογλύφους, τις τράπεζες και τους κεφαλαιοκράτες!

Παλλαϊκός αγώνας για να μην περάσει το μνημονιακό νομοσχέδιο για την κατεδάφιση της κοινωνικής ασφάλισης και την νέα φορολεηλασία

Να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές και τις κυβερνήσεις που τις υπηρετούν

Δεν επιλέγουμε μνημονικό διαχειριστή-δεν γυρίζουμε πίσω!

 

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, νέοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι,

Η επίθεση ενάντια στις κατακτήσεις και στα δικαιώματά μας δεν έχει τελειωμό, όπως τελειωμό δεν έχει και η λεηλασία του εισοδήματος όσων ακόμα έχουν κάποιο εισόδημα.

Τα νέα μέτρα ύψους 5,4 δις ευρώ τα οποία συναποφάσισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το κουαρτέτο, τα οποία θα προέλθουν από τις περικοπές στις συντάξεις και στην κοινωνική ασφάλιση, και την επιπλέον έμμεση και άμεση φορολόγηση των μισθωτών, των συνταξιούχων και των αγροτών και επαγγελματιών, αποτελούν την συνέχεια επί τα χείρω της ίδιας μνημονιακής πολιτικής που άσκησαν η Ν.Δ με το ΠΑΣΟΚ και την οποία υπερψήφισαν με το τρίτο μνημόνιο και στηρίζουν το ΠΟΤΑΜΙ και η Ένωση Κεντρώων.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ετοιμάζει για να φέρει για ψήφιση στη βουλή το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει ξανά μείωση των συντάξεων, αύξηση των απαιτούμενων ενσήμων για την κατοχύρωση της πενιχρής Εθνικής σύνταξης, κ.α.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση συμφώνησε και θα προωθήσει ακόμα μικρότερη «εθνική σύνταξη», δραστικές περικοπές 20%-30% στις νέες συντάξεις, αλλά και στις καταβαλλόμενες κύριες συντάξεις, μειώσεις μέχρι 40% στις επικουρικές, τις εφάπαξ παροχές και τα μερίσματα του Μετοχικού Ταμείου δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και τη μετατροπή του δημόσιου, καθολικού, αναδιανεμητικού χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης σε κεφαλαιοποιητικό-ατομικό.

Η κυβέρνηση, επίσης, έχει ήδη συμφωνήσει με το κουαρτέτο και προωθεί νέα φορολεηλασία μισθών και συντάξεων και συνολικά των λαϊκών εισοδημάτων, και ολοκληρωτικό ξεπούλημα της εναπομείνασας δημόσιας περιουσίας, μέσω του νέου υπερ-Ταμείου, ενώ βρίσκεται λίγο πριν την οριστική συμφωνία για την εκχώρηση όλων, σχεδόν, των κόκκινων στεγαστικών δανείων και των κόκκινων δανείων μικρομεσαίων και μεγάλων επιχειρήσεων σε κερδοσκοπικά κεφάλαια.

Αυτή η μνημονιακή πολιτική αποτελεί πλέον την μόνιμη πολιτική τους και από κοινού τα μνημονιακά κόμματα πασχίζουν να πείσουν την κοινωνία ότι πέρα από αυτή την πολιτική βρίσκεται το χάος και η καταστροφή. Και αυτά την στιγμή που τα μνημόνια οδήγησαν και εξακολουθούν να οδηγούν στην καταστροφή χιλιάδες ανθρώπους και σαρώνουν όλες τις εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις και καταργούν ακόμα και στοιχειώδη δικαιώματα. Καταστρέφουν και εξαθλιώνουν οικογένειες, εντείνουν την εκμετάλλευση και την καταπίεση, οδηγούν στην απόγνωση χιλιάδες εργατικά και φτωχά λαϊκά νοικοκυριά.

Τα στοιχεία που έχουν δημοσιευτεί σχετικά με την κατάργηση των ΣΣΕ, το σμπαράλιασμα των εργασιακών σχέσεων και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων, είναι αποκαλυπτικά της ταξικότητας της πολιτικής που εφαρμόζεται και η πραγματικότητα που διαμορφώθηκε αποτελεί χαρά για τους κεφαλαιοκράτες και τους τοκογλύφους και κόλαφο για την κυβέρνηση.  

Το ποσοστό της απόλυτης φτώχειας ξεπέρασε το 48% το 2016, από 25% περίπου που ήταν πριν τα μνημόνια! Χιλιάδες εργατικά και φτωχά λαϊκά νοικοκυριά αδυνατούν ή δυσκολεύονται να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες τους και να πληρώσουν το ρεύμα, με αποτέλεσμα να τους το κόβουν και να διαβιούν σε συνθήκες τριτοκοσμικές.

 

Η ανεργία παραμένει στα ύψη και την ίδια στιγμή οι απολύσεις πληθαίνουν  (χθες στον  Μαρινόπουλο, σήμερα στην Ηλεκτρονική, αύριο οι εργαζόμενοι σε κοινωνικές δομές κλπ).

Την ίδια στιγμή που εφαρμόζονταν αυτή η πολιτική, υποτίθεται λόγο του υπέρογκου χρέους της χώρας, αυτό αντί να μειωθεί αυξήθηκε από 174 σε 179%!!!

                             Εργαζόμενοι, εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε!

Τα μνημόνια αποτελούν την μοναδική πολιτική του κεφαλαιοκρατών για την έξοδο από την κρίση τους και για αυτό αποτελούν την μόνιμη και αποκλειστική πολιτική όλων των κομμάτων τους. Για αυτό και κανένα μνημονιακό κόμμα, αλλά και κανένα κόμμα στη βουλή, δεν ενδιαφέρεται πραγματικά να ρίξει την κυβέρνηση. Διότι γνωρίζει πως την ίδια πολιτική θα εφαρμόσει αν έρθει στα πράγματα και πολύ σύντομα θα βρεθεί απέναντι στην λαϊκή δυσαρέσκεια.

Μπροστά στην εντεινόμενη κοινωνική αγανάκτηση από την υλοποίηση του τρίτου μνημονίου η ΝΔ, για αντιπερισπασμό, ζήτησε εκλογές, ενώ μια εβδομάδα πριν ο αρχηγός της, σε συνέντευξη στην τηλεόραση, δήλωνε ότι ένα τέτοιο αίτημα δεν έχει νόημα!

Είναι πλέον ολοφάνερο και στον πλέον δύσπιστο ότι το μέλλον που ετοιμάζουν για εμάς και τα παιδιά μας είναι τα διαρκή μνημόνια, δηλαδή η υπερεκμετάλλευση, η φορολογική λεηλασία, η φτώχεια, η ανεργία, η εξαθλίωση. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν το αλλάξουμε εμείς!

Μπορούμε να τους χαλάσουμε τα σχέδια! Μπορούμε να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές και να ακολουθήσουμε έναν άλλο δρόμο, χωρίς μνημόνια και χρέος, έξω από την ΟΝΕ και τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς οι οποίοι εφαρμόζουν μνημόνια για τους λαούς και φτιάχνουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για τα θύματά τους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες!

Με μια τέτοια προοπτική μπορούν οι αγώνες να έχουν αποτέλεσμα.

Με ενιαίο εργατικό μέτωπο και μέσα από ένα πλατύ συντονισμό σωματείων, Ομοσπονδιών, Εργατικών Κέντρων, όλων όσων θέλουν να αντιπαλέψουν την μνημονική πολιτική και να διεκδικήσουν αγωνιστικά τα δικαιώματά μας, να οργανώσουμε τις δυνάμεις μας και να απαιτήσουμε:

·         Δουλειά για όλους με δικαιώματα! Να σταματήσουν οι απολύσεις στον Μαρινόπουλο, στην Ηλεκτρονική και αλλού.

·         Να συνεχιστούν, να ενισχυθούν και να αναβαθμιστούν οι κοινωνικές δομές των Δήμων χωρίς ΜΚΟ.

·           Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους – ΣΣΕ με γενικευμένη και υποχρεωτική ισχύ, με αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις-άμεσα μέτρα για τους άνεργους-προστασία της πρώτης κατοικίας

·           Ακύρωση των μνημονίων και των μνημονιακών και αντεργατικών νόμων

·           Στάση πληρωμών στους τοκογλύφους δανειστές και διαγραφή του δημόσιου χρέους

·           Εθνικοποίηση των τραπεζών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας με εργατικό έλεγχο

·           Κατάργηση των χαρατσιών, του ΕΝΦΙΑ, και συνολικά της υπερφορολόγησης

·           Διαγραφή των χρεών των εργατικών οικογενειών προς τις τράπεζες και την εφορία

·           Δικαιώματα και ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Να κλείσουν τα στρατόπεδα της ντροπής και του αίσχους

 

Να ανατρέψουμε τις μνημονιακές πολιτικές και τις κυβερνήσεις που τις υπηρετούν!  

Δεν επιλέγουμε μνημονικό διαχειριστή – δεν γυρίζουμε πίσω!

Κάτω η τριτομνημονική κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!

Κυβέρνηση των εργατών και του εργαζόμενου λαού για την ακύρωση των μνημονίων και τη διαγραφή του δημόσιου χρέους!

Για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, χωρίς πολέμους, χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.  

 

                          Αγωνιστική Πρωτοβουλία εργαζομένων-ανέργων Ν. Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου