Τρίτη 23 Ιουλίου 2013

Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας!

Όχι στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας!
 Όχι στην ισοπέδωση της ζωής μας!

Συνάδελφοι Ιδιωτικοί Υπάλληλοι,
ο κλάδος μας έχει χτυπηθεί αλύπητα από την επίθεση της Τρόικας, των καπιταλιστών και των κυβερνήσεών τους. Η ανάλγητη κυβέρνηση (Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ), καταθέτει προς ψήφιση στη βουλή το νομοσχέδιο για την κατάργηση της Κυριακής αργίας προς όφελος των μεγαλέμπορων, των πολυεθνικών και των μονοπωλίων. Καταστρατηγούν έτσι, το δικαίωμα της κυριακάτικης αργίας και
θέλουν να κάνουν τους εργαζόμενους λάστιχο, προωθώντας την εργασία για 7 μέρες, 64 ώρες, απελευθερώνοντας έτσι  πλήρως το ωράριο. Οι κεφαλαιοκράτες, επιδιώκουν με τη μερική απασχόληση, το ωρομίσθιο, το απελευθερωμένο ωράριο, τις ατελείωτες ώρες δουλειάς και την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα κέρδη τους, να μεγαλώσει η εκμετάλλευση της εργατικής τάξης. Θέλουν να αφαιρέσουν όσο ελεύθερο χρόνο απέμεινε στους εργαζόμενους και ιδιαίτερα στη νεολαία και τις γυναίκες.
Προβάλλουν σαν δικαιολογία το ότι θα μπορούν να ψωνίζουν οι καταναλωτές που δεν προλαβαίνουν, παραβλέποντας βέβαια το γεγονός πως αυτό που λείπει είναι το χρήμα κι όχι ο χρόνος. Επίσης προβάλλουν πως θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Είναι γνωστό σε όλους βέβαια, πως πολλοί μικρομεσαίοι έμποροι, μη μπορώντας να αντέξουν άλλο τα λειτουργικά έξοδα και αν θέλουν να είναι σωστοί απέναντι στους εργαζόμενους, δεν θα αντέξουν κάτι τέτοιο. Αυτό θα οδηγήσει στο κλείσιμο μαγαζιών με αποτέλεσμα να απολυθούν εργαζόμενοι ή στο να δουλεύουν υπερωριακά οι εργαζόμενοι, χάνοντας χρόνο που τους χρειάζεται για την αναπλήρωση της εργατικής τους δύναμης και δουλεύοντας με μισθούς πείνας.
Ζητάμε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, το περιφερειακό συμβούλιο, και τον Αντι-περιφερειάρχη Τρικάλων, να μην συμφωνήσουν και να μην υλοποιήσουν την απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων της Κυριακές που θα σμπαραλιάσει το ωράριο εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων και θα αυξήσει τα λουκέτα των αυτοαπασχολούμενων-μικρών εμπόρων και θα σπρώξει στην ανεργία χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους στην περιοχή μας. 
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ!
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ: 
-Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
-Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας. Σταθερός χρόνος εργασίας, 7ωρο-5νθήμερο-35ωρο.
-Υπογραφή Συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων, με αυξήσεις που θα ενσωματώνουν τον πληθωρισμό.
-Να πληρωθούν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα που καθυστερούν.
-Απαγόρευση δια νόμου των απολύσεων.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, όλοι μαζί να αγωνιστούμε μέσα από ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΖΙΚΑ-ΤΑΞΙΚΑ-ΕΝΩΤΙΚΑ. Εργαζόμενοι και άνεργοι του κλάδου μας να συσπειρωθούμε στο σωματείο μας με βάση τα κοινά μας προβλήματα, για να οργανώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στους καπιταλιστές και την κυβέρνησή τους.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΟΜΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου