Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση για τον θανάσιμο τραυματισμό εργάτη στο εκκοκκιστήριο βαμβακιού, στην οδό Καρδίτσας


Ένας ακόμα εργάτης έδωσε το αίμα του και τη ζωή του για τα καπιταλιστικά κέρδη. Δεν ήταν η κακιά η ώρα, ούτε του ήταν γραμμένο. Τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας και  οι ανύπαρκτες στοιχειώδεις συνθήκες ασφαλούς εργασίας ήταν οι παράγοντες που συντέλεσαν στον θανάσιμο τραυματισμό του εργάτη.

Την ευθύνη για την έλλειψη των μέτρων ασφαλείας, άρα και για τον θάνατό του εργάτη, φέρουν οι καπιταλιστές-ιδιοκτήτες του εργοστασίου οι οποίοι δεν διέθεσαν λίγα από τα κέρδη τους για να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των εργαζομένων.
Την πιο σοβαρή ευθύνη φέρνει η κυβέρνηση η οποία με την πολιτική κατεδάφισης των εργατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων που εφαρμόζει και την υποβάθμιση και διάλυση των ελεγκτικών μηχανισμών,  έχει φέρει την εργατική τάξη σε εργασιακές συνθήκες του 19ου αιώνα. Πρόκειται για μια πολιτική που αποθρασύνει τους καπιταλιστές οι οποίοι επιδίδονται στην υπερεκμετάλλευση της εργατικής δύναμης.

Η εργατική τάξη πρέπει να οργανώσει τις δυνάμεις της στην κατεύθυνση της ανατροπής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος το οποίο τρέφεται από τον ιδρώτα και το αίμα της εργατικής τάξης, και της πιο αντεργατικής κυβέρνησης, της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου. Με τους αγώνες της να επιβάλει μια δική της κυβέρνηση, μια εργατική κυβέρνηση, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για την εργατική εξουσία, και την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.  

H Αγωνιστική Πρωτοβουλία, η οποία αποτελείται από εργαζόμενους και άνεργους, αίμα από το αίμα και σάρκα από τη σάρκα της εργατικής τάξης, συλλυπείται τους συγγενείς και τους ανθρώπους του εκλιπόντα.


Αγωνιστική Πρωτοβουλία N. Τρικάλων




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου